fria - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Rob Weerdenburg - WaarBenJij.nu fria - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Rob Weerdenburg - WaarBenJij.nu

fria

Door: robcostarica

Blijf op de hoogte en volg Rob

30 April 2010 | Costa Rica, San José

moge,

zoals de titel al zegt het was koud.
gister hadden we bijna de heledag regen en toch gevoetbalt.
wat nou KNVB als het regent dan mag je niet spelen want dan gaat het veld naar de klote.
het veld ligt er nog prachtig bij en er lagen plassen van 20 Cm diep:).
het waren een paar mooie slidings die er gemaakt werden verder was het glijden glijden en nog eens glijden.
op een gegeven moment gingen er twee gasten door middel van voetbal(meer shirt trekken) op de vuist was wel lachen want aan het eind hadden ze beiden elkaars shirt in de handen en zelf geen shirt meer aan.
wij dachten slim te zijn door een nieuw schoon shirt en broek neer te leggen in de auto.
alleen even vergeten dat mijn broek niet waterdicht is^^ dus ik had een natte onderbroek.
we waren voor het eerst niet na het voetballen naar ons fel begeerde stamkroeg Markoes(het vierkantje) gegaan maar gewoon even bij de kleine winkel op de farm een biertje wezen drinken.
dit was een van de weinigen avonden dat we echt honger hadden de kokinnen hadden voor ons sandwiches gemaakt beetje jammer dat er 8 te weinig waren maar we hadden geluk we hadden nog een zak chips in de keuken liggen dus ik denk mooi gele zak dus Cheese en Onion maar nee het was naturel als je hier dus geel ziet is het gewoon naturel maar dat was wel lekker en zo hebben wij onze honger kunnen stillen.
vandaag is het tot nog toe nog droog gebleven(het is nu 4:30) en vanavond naar de 2e stam kroeg.
even de verschillen tussen Markoes en Centaur(zo heet de bar)
Markoes:
vlak voor de deur.
eigenlijk alleen voor de gasten van Matas en een beetje voor de papierfabriek voor de deur.
we leren spaans via de barman/eigenaar.
hier heb je echte barman verhalen waar je dan maar van moet denken dat ze echt waar zijn.
verder drink je daar alleen maar bier
en nu Centaur.
het is een hele grote bar 5 kilometer van matas af.
je word gefoullerd door een ventje dat is ook alle beveiliging die ze hebben.
het is erg populair bij de studenten van de universiteit en bij ons.
je gaat naar het echte uitgaansleven van een Ticos(hoe de Costa Ricaan genoemt wil worden).
we gaan er iedere vrijdag naar toe.
voor Arjan en Max betekent dat Rum en Cola en voor mij bier en nog meer bier.
en ze hebben een dansvloer waar echt op gedanst word.
wat we morgen gaan doen is nog een verrassing zelfs voor ons:P.

MvG,

Rob Weerdenburg

• 30 April 2010 - 22:11

Pap En Mam:

Hoi Rob. Leuk verslag weer. Hier was het vandaag dus Koninginnendag en het was weer meer dan gezellig. Pap heeft nog de hik. Maar dat komt jou natuurlijk bekend voor. Vanmorgen hadden we hier veel regen, maar in de loop van de middag werd het droog en kwam zellfs de zon. Lekker een biertje bij het rad van avontuur en daarna naar het gemeentehuisplein. Daarna eten met de halve familie Knaap en Frans en Maja bij de Boedha. Heel vervelend. Nou een gezellig weekend en wij zien graag foto's. Dag knul, wij missen je best, want het is erg stil in huis. pap en mam xxx